Om oss som driver Hamnpirens glasscafé

Mathildas devis...

Glass = lycka. Så lycka går att köpa...

Mathilda brinner för att servera människor godsaker som sprider glädje och det gör hon dagligen på Hamnpiren.

Pelles devis...

Gott kaffe förgyller livet...

Det krävs minst fyra koppar kaffe innan Pelle pratar med någon. Därefter går det knappt att få tyst på honom :)

Anette dricker inte kaffe men älskar varm choklad, städning och baka bullar...

Vi som driver Hamnpiren är med andra ord helt vanliga människor som hittat vår oas nere i Motala Hamn. Vi hoppas att ni kommer till oss och tar en kopp kaffe, glass eller varm choklad och fylls av samma känsla av glädje och lugn som vi gör.

Hamnpiren är ett familjeägt företag

I slutet av mars 2015 blev vi stolta ägare av Hamnpirens glasscafé. Under 5 intensiva veckor byggde vi om kök, servering, vi tapetserade, slipade, målade och byggde en ny altan. Mitt i allt detta skapade vi glassmenyer, skickade beställningar, köpte in maskiner och intervjuade personal. Stressigt men fantastiskt inspirerande och roligt. Vi har nu passerat vår första sommarsäsong och mött våra första gäster vilket vi tycker är det bästa av allt. Det blev trots väder och vind en helt underbar sommar och nästan 25.000 gäster har njutit av kaffe, glass och andra godsaker.

Sommaren 2016

Våren 2016 byggde vi till vår uteservering med ytterligare 100 platser. Vi har vindskyddat detta med ett glasplank samt nya större parasoll. Är det kyligt kör vi igång våra gasolvärmare. Till detta byggde vi ett helt nytt restaurangkök och fick då samtidigt fullständiga rättigheter att servera alkoholhaltiga drycker.

Nu utvecklar vi Hamnpiren ännu mer

Till säsongen 2017 satsar vi full ut genom att bygga ett helt nytt utekök och fler sittplatser utomhus. Vi breddar samtidigt vår meny genom att få tillgång till fritös, grill och egen rök. Nytt för i år blir även vår grillbuffé som vi erbjuder fredag och lördag kväll. 

Självklart jobbar vi även hårt med vår glassmeny och tillför några riktigt goda skapelser. Vi har även lyft in en ny mjukglassmaskin som klarar dubbel kapacitet mot den tidigare. 

I allt detta så lanserar vi även nya glassdrinkar, årets storsäljare vet vi redan nu - Twister...   Följ oss på facebook så får du senaste nytt.

Hamnpiren ligger vackert beläget i Motala hamn mellan Motala ström och Göta kanal. Vårt glasscafé hittar du inrymt i den gamla slussvaktarbostaden. Vid ett besök hos oss vill vi att du ska uppleva en pittoresk, familjär och lugn miljö med inspiration från sjölivet.

Team Hamnpiren 2016

Vi har 20 mysiga sittplatser inomhus & mer än 150 sköna sittplatser utomhus

Kort om Hamnpiren

Hamnpiren ligger vackert beläget i Motala hamn mellan Motala ström och Göta kanal. Vår glassrestaurang, bistro och pub hittar du inrymt i de gamla slussvaktarbostäderna. Vid ett besök hos oss vill vi att du ska uppleva en pittoresk, familjär och lugn miljö med inspiration från sjölivet. 

Kontakta oss

Adress: Hamnpiren 4
591 37 Motala

E-post: info@hamnpiren.nu

© Hamnpiren 2017   |    Om Hamnpiren    |    Kontakta oss   |    Cookies    |    Sitemap