Om oss som driver Hamnpirens glasscafé

Mathildas devis...

Glass = lycka. Så lycka går att köpa...

Mathilda brinner för att servera människor godsaker som sprider glädje och det gör hon dagligen på Hamnpiren.

Pelles devis...

Gott kaffe förgyller livet...

Det krävs minst fyra koppar kaffe innan Pelle pratar med någon. Därefter går det knappt att få tyst på honom :)

Anette dricker inte kaffe men älskar varm choklad, städning och baka bullar...

Vi som driver Hamnpiren är med andra ord helt vanliga människor som hittat vår oas nere i Motala Hamn. Vi hoppas att ni kommer till oss och tar en kopp kaffe, glass eller varm choklad och fylls av samma känsla av glädje och lugn som vi gör.

Hamnpiren är ett familjeägt företag

Sommaren 2015

I slutet av mars 2015 blev vi stolta ägare av Hamnpirens glasscafé. Under 5 intensiva veckor byggde vi om kök, servering, vi tapetserade, slipade, målade och byggde en ny altan. Mitt i allt detta skapade vi glassmenyer, skickade beställningar, köpte in maskiner och intervjuade personal. Stressigt men fantastiskt inspirerande och roligt. Vi har nu med flera år passerat vår första sommarsäsong och minns tillbaka på den som något mycket stort. Mötet med våra gäster är något vi minns och tycker är det bästa av allt. Det blev trots väder och vind en helt underbar sommar och nästan 25.000 gäster har njutit av kaffe, glass och andra godsaker.

Sommaren 2016

Våren 2016 byggde vi till vår uteservering med ytterligare 100 platser. Vi har vindskyddat detta med ett glasplank samt nya större parasoll. Är det kyligt kör vi igång våra gasolvärmare. Till detta byggde vi ett helt nytt restaurangkök och fick då samtidigt fullständiga rättigheter att servera alkoholhaltiga drycker.

Sommaren 2017

Till säsongen 2017 satsade vi full ut genom att bygga ett helt nytt utekök och fler sittplatser utomhus. Vi breddade samtidigt vår meny genom att få tillgång till fritös, grill och egen rök. Nytt för detta år blev vår grillbuffé som slog alla rekord. Tack till Kaj Rasmussen som hjälpte oss igång och delade med sig av sin erfarenhet.

Självklart jobbade vi även hårt med vår glassmeny och tillförde några riktigt goda skapelser. Vi köpte även in en ny mjukglassmaskin som klarar dubbel kapacitet mot den tidigare. 

I allt detta så lanserar vi även nya glassdrinkar, årets storsäljare blev - Twister...   Följ oss på facebook så får du senaste nytt.

Hamnpiren ligger vackert beläget i Motala hamn mellan Motala ström och Göta kanal. Vårt glasscafé hittar du inrymt i den gamla slussvaktarbostaden. Vid ett besök hos oss vill vi att du ska uppleva en pittoresk, familjär och lugn miljö med inspiration från sjölivet.

Inför sommaren 2018...

Vi ligger lite lågt med information om detta då vi i skrivande stund inte har klart med alla tillstånd för byggnation och annat.
Men vi informerar löpande på Facebook så titta gärna in där.

Med vänlig hälsning / Team Hamnpiren

Team Hamnpiren 2016

Vi har 20 mysiga sittplatser inomhus & mer än 150 sköna sittplatser utomhus

Kort om Hamnpiren

Hamnpiren ligger vackert beläget i Motala hamn mellan Motala ström och Göta kanal. Vår glassrestaurang, bistro och pub hittar du inrymt i de gamla slussvaktarbostäderna. Vid ett besök hos oss vill vi att du ska uppleva en pittoresk, familjär och lugn miljö med inspiration från sjölivet. 

Kontakta oss

Adress: Hamnpiren 4
591 37 Motala

E-post: info@hamnpiren.nu

© Hamnpiren 2017   |    Om Hamnpiren    |    Kontakta oss   |    Cookies    |    Sitemap