Om Kenneth som driver Hamnpirens glassrestaurang & bistro

                                    Hamnpiren ägs och drivs av Kenneth Boberg sen 1:a april!

Kenneth har stor erfarenhet av att driva restaurangverksamhet och ser fram emot en kanonsommar på Hamnpiren. När han inte spenderar sin tid på Hamnpiren, spelar han gärna golf eller umgås med sina nära och kära.  Han önskar alla gäster välkomna och hoppas på en fantastisk sommar tillsammans med sin personal!

Hamnpiren är ett familjeägt företag

Hamnpiren ligger vackert beläget i Motala hamn mellan Motala ström och Göta kanal.  Vid ett besök hos oss vill vi att du ska uppleva en pittoresk, familjär och lugn miljö med inspiration från sjölivet.

Sommaren 2015

I slutet av mars 2015 blev vi stolta ägare av Hamnpirens glasscafé. Under 5 intensiva veckor byggde vi om kök, servering, vi tapetserade, slipade, målade och byggde en ny altan. Mitt i allt detta skapade vi glassmenyer, skickade beställningar, köpte in maskiner och intervjuade personal. Stressigt men fantastiskt inspirerande och roligt. Vi har nu med flera år passerat vår första sommarsäsong och minns tillbaka på den som något mycket stort. Mötet med våra gäster är något vi minns och tycker är det bästa av allt. Det blev trots väder och vind en helt underbar sommar och nästan 25.000 gäster har njutit av kaffe, glass och andra godsaker.

Sommaren 2016

Våren 2016 byggde vi till vår uteservering med ytterligare 100 platser. Vi har vindskyddat detta med ett glasplank samt nya större parasoll. Är det kyligt kör vi igång våra gasolvärmare. Till detta byggde vi ett helt nytt restaurangkök och fick då samtidigt fullständiga rättigheter att servera alkoholhaltiga drycker.

Sommaren 2017

Till säsongen 2017 satsade vi full ut genom att bygga ett helt nytt utekök och fler sittplatser utomhus. Vi breddade samtidigt vår meny genom att få tillgång till fritös, grill och egen rök. Nytt för detta år blev vår grillbuffé som slog alla rekord. Tack till Kaj Rasmussen som hjälpte oss igång och delade med sig av sin erfarenhet.

Självklart jobbade vi även hårt med vår glassmeny och tillförde några riktigt goda skapelser. Vi köpte även in en ny mjukglassmaskin som klarar dubbel kapacitet mot den tidigare. 

I allt detta så lanserar vi även nya glassdrinkar, årets storsäljare blev - Twister...   Följ oss på facebook så får du senaste nytt.

Sommaren 2018

Vi har utökat med bättre vind/regnskydd så att våra gäster kan sitta i lugn och ro och njuta av mat, dryck och glass.

Vi byggde även en diskstation utomhus för att underlätta för serveringspersonal med en avlastningsyta. 

Självklart uppdaterade vi vår meny med goda maträtter samt smarriga drinkar och vi skapade också det riktigt stora glassupplägget "Alle man ombord" som innehåller hela 5 liter glass. Den våghalsiga gäst som ger sig på detta glassupplägg får äran att kombinera smakerna själv efter egen smakpalett.

Vi slog rekord i värme (inte vår förtjänst dock) och rekord sattes även i antal anställda, 36 st ungdomar som slitit i köket, baren, servering, glassrestaurangen, glasskiosken och framför allt i disken :)  Och så gamlingarna; Pelle, Anette och Mathilda

Inför sommaren 2019...

Från första april har Hamnpiren bytt ägare. Nu är det Kenneth Boberg, 076-134 24 24, som planerar/förbättrar meny och även smider andra planer för att förbättra upplevelsen för våra gäster och även för de anställda. 

Pelle, Anette & Mathilda, som drivit Hamnpiren i 4 säsonger och det har varit en otrolig resa och erfarenhet. Vi kommer sakna våra underbara gäster som hjälpt oss göra Hamnpiren till en familjär och lugn miljö,  och självklart de fantastiska ungdomar som vi haft anställda genom åren. Utan dem hade våra visioner om Hamnpiren inte varit möjliga.  

Det har varit slitsamt, svettigt och det har förekommit tårar och även blod.  Trots detta har det mest varit roligt och givande och vi har fått så mycket kärlek från våra gäster och anställda. En fantastisk resa har nu nått sitt slut och det är med sorg i hjärtat vi släpper Hamnpiren.   

Vi lämnar dock med varm hand över till Kenneth och önskar honom ett stort lycka till! 

Många kramar till er alla från oss, Pelle, Anette & Mathilda

Team Hamnpiren 2016

Vi har 20 mysiga sittplatser inomhus & mer än 150 sköna sittplatser utomhus

Kort om Hamnpiren

Hamnpiren ligger vackert beläget i Motala hamn mellan Motala ström och Göta kanal. Vår glassrestaurang, bistro och pub hittar du inrymt i de gamla slussvaktarbostäderna. Vid ett besök hos oss vill vi att du ska uppleva en pittoresk, familjär och lugn miljö med inspiration från sjölivet. 

Kontakta oss

Adress: Hamnpiren 4
591 37 Motala

E-post: info@hamnpiren.nu
Telefon: 
076-134 24 24

© Hamnpiren 2017   |    Om Hamnpiren    |    Kontakta oss   |    Cookies    |    Sitemap